Bij Hansgrohe begrijpen we dat duurzaamheid een noodzaak is geworden voor ons en toekomstige generaties. Dit onderwerp ligt ons na aan het hart, en met ons programma Eco 2030 stellen we nieuwe normen voor duurzaam ontwerp. We willen u laten zien hoe verantwoord handelen en kwaliteitsdesign elkaar versterken. Ontdek hoe Eco 2030 onze filosofie belichaamt en een verbinding creëert tussen wat u al waardeert en een duurzame toekomst.
Eco-2030 is ons toekomstgerichte programma dat een duidelijke roadmap definieert voor duurzame actie en milieuvriendelijke innovaties. Eenvoudig gezegd, Eco-2030 vertegenwoordigt onze belofte en ons plan: tegen 2030 zal het volledige assortiment producten zijn uitgerust met water- en energiezuinige technologieën.
Dit programma omvat verschillende gebieden, waaronder:
Eco-2030 is onze reactie op de wereldwijde uitdagingen van klimaatverandering en grondstoffentekort. We zetten ons actief in voor milieubescherming, terwijl we u producten van hoge kwaliteit garanderen.
Voor ons is duurzame ontwikkeling geen simpele optie, maar een essentieel onderdeel van ons ontwerpproces. In elke fase, van de materiaalkeuze tot de productietechniek, streven we ernaar onze ecologische impact te minimaliseren. Dit omvat het gebruik van duurzame en recyclebare materialen, evenals technologieën die het water- en energieverbruik verminderen.
Een voorbeeld hiervan is ons ecologische ontwerpproject, de Planet Edition douche, die de Duitse federale Ecodesignprijs 2023 heeft gewonnen. Gemaakt van gerecycleerde materialen, combineert dit product elegantie en efficiëntie.
Zo tonen we aan dat duurzaamheid en uitzonderlijk design hand in hand kunnen gaan
.
Bij ons is het bewustzijn van hulpbronnenpreservatie diep verankerd. Dankzij innovatieve oplossingen zoals de EcoSmart technologie verminderen we aanzienlijk het water- en energieverbruik, zonder in te boeten op de gebruikservaring.
Deze aanpak toont aan dat milieubescherming en comfort niet onverenigbaar zijn. We bewijzen dat een verantwoorde omgang met hulpbronnen zowel ecologisch als economisch kan zijn.
We nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu zeer serieus en hechten veel waarde aan transparantie in al onze activiteiten. Via regelmatige rapporten over onze ecologische impact en de naleving van strenge milieunormen tonen we aan dat we ons actief inzetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze transparantie onderstreept onze inzet voor een duurzame toekomst en versterkt het vertrouwen in ons merk.
Als onderdeel van ons streven naar transparantie en het verminderen van onze milieu-impact, laten we onze milieuproductverklaringen bevestigen door onafhankelijke instellingen en nemen we deel aan bedrijfsbeoordelingen. Een voorbeeld hiervan is onze B-rating bij CDP Klimaatverandering in 2022. CDP wordt erkend als de gouden standaard op het gebied van milieurapportage en biedt de meest uitgebreide gegevens over de maatregelen van bedrijven en steden tegen klimaatverandering. Daarnaast ontvingen we in 2022 de zilveren medaille van EcoVadis, een toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen.
Deze erkenningen tonen onze toewijding en voortdurende inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en bevestigen onze overtuiging dat transparantie de sleutel is tot een duurzame toekomst.
Onze toewijding aan duurzaamheid komt niet alleen tot uiting in onze producten, maar ook in onze bedrijfswaarden en initiatieven.
Het streven naar klimaatneutraliteit op al onze locaties en de vermindering van plastic in verpakkingen zijn voorbeelden van onze uitgebreide inspanningen voor milieubewust handelen. Deze initiatieven benadrukken dat we duurzaamheid beschouwen als een holistische benadering die verder gaat dan alleen productontwikkeling.
De circulaire economie is een cruciaal onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Wij passen dit principe toe door producten te ontwikkelen die duurzaam, herstelbaar en volledig recyclebaar zijn aan het einde van hun levenscyclus.
Met deze aanpak streven we naar een gesloten kringloop waarin hulpbronnen efficiënt worden benut en afval tot een minimum wordt beperkt. De circulaire economie, ook wel "Closed-Loop" of "Circulaire Economie" genoemd, is een economisch model dat gericht is op het maximaliseren van het gebruik van hulpbronnen en het minimaliseren van afval.
In tegenstelling tot de traditionele "take-make-dispose"-economie, waarbij producten worden geproduceerd, gebruikt en weggegooid, bevordert de circulaire economie een systeem waarin producten en materialen worden hergebruikt, gerepareerd en gerecycled. Met deze strategie zetten we ons in voor een gesloten kringloop waarin hulpbronnen optimaal worden benut en afval zoveel mogelijk wordt verminderd.
We ondersteunen duurzame ontwikkelingsprojecten, zowel lokaal als wereldwijd, om bij te dragen aan een betere wereld.
Een concreet voorbeeld is de oprichting van onze Green Company-divisie in 2020. Onze Green Company-initiatieven richten zich op verschillende gebieden, zoals de ontwikkeling van groene producten, het gebruik van duurzame verpakkingen, groene energie en het optimaliseren van onze productieprocessen. Dit engagement toont aan dat we onze rol als wereldspeler serieus nemen en actief werken aan een positieve impact.
Elke stap naar duurzaamheid is een stap naar een betere toekomst.
Ontdek onze brochures over duurzaamheid en sluit je aan bij onze zoektocht naar een verantwoord en duurzaam leven.
Eco-2030 is het toekomstgerichte programma van hansgrohe dat een duidelijke routekaart voor duurzaam handelen en milieuvriendelijke innovaties definieert. Het doel is om in 2030 het gehele watervoerende productassortiment van hansgrohe en AXOR om te zetten naar water- en energiebesparende technologieën. Het programma omvat ontwikkelingen die minder water en energie verbruiken, de functie van recyclebare materialen en de vermindering van de CO2-voetafdruk.
Duurzaamheid is een kernprincipe bij de productontwikkeling van hansgrohe. Vanaf de eerste stap van de materiaalkeuze tot en met de productietechniek wordt bij elke beslissing bekeken hoe de impact op het milieu geminimaliseerd kan worden. Dit omvat het gebruik van duurzame en recyclebare materialen evenals technologieën die de functie van water en energie verminderen.
hansgrohe hecht veel belang aan transparantie en naleving van strenge milieunormen. De onderneming rapporteert regelmatig over haar impact op het milieu en neemt actief deel aan bedrijfsbeoordelingen zoals de CDP Climate Change Rating en de EcoVadis Rating.
Naast verantwoordelijkheid voor het milieu neemt Hansgrohe ook zijn sociale verantwoordelijkheid serieus. De onderneming is betrokken bij lokale en wereldwijde duurzaamheidsprojecten en richtte in 2020 de afdeling Green Company op. Deze werkgroep stuurt de groene transformatie bij Hansgrohe aan en omvat actiegebieden zoals de ontwikkeling van groene producten, groene verpakkingen, het gebruik van groene energie, de optimalisatie van groene productieprocessen en het ontwerp van een groene toeleveringsketen.